Winnaar Arnhemse Torenquiz

De Arnhemse Torenquiz was een groot succes. We ontvingen het grootste aantal inzendingen ooit! Wellicht kwam het door de lange inzendtermijn of de nieuwe opzet, maar liefst 67% van de inzendingen was helemaal foutloos. Daarom hebben geloot om de winnaar te bepalen.

Gemiddeld hebben de deelnemers 24 vragen juist beantwoord. De laagste score was 8 goede antwoorden. De moeilijkste vraag was vraag 2: dat was de kerktoren in Elden.

Alle deelnemers hadden de volgende torens juist: toren van het Vesta gebouw, Belvedere, Kema-toren en Watertoren waterberg. Een overzicht van de vragen en de juiste antwoorden vind je hier.

Jan Egberts is de gelukkige winnaar van het boek: De Grote of Eusebiuskerk in Arnhem. IJkpunt van de stad geschreven door kunsthistoricus A.G. Schulte. Omdat dit een torenquiz is, leek ons een boek over dé toren van Arnhem een gepaste prijs. Het boek uit 2006 is niet meer in de handel, maar we hebben de hand kunnen leggen op een gaaf exemplaar, een eerste druk.

9 juni is de prijs uitgereikt door onze voorzitter Margreet van Gastel. De uitreiking vond plaats op een van de glazenbalkons van de Eusebiustoren. Aansluitend kregen Jan en Antoinette een VIP rondleiding van Meike Verhagen langs de opnieuw zichtbaar geworden graven in de kerk.