Sluiting nomineren voor de Prodesseprijs 2020

Ken je een persoon of instelling die zich bezig houdt met de geschiedenis van Arnhem, en daaraan in woord of beeld een bijzondere bijdrage heeft geleverd? Stuur dan een nominatie in voor de Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis 2020.

De Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis is een jaarlijkse prijs voor de beste bijdrage aan de geschiedenis van Arnhem. In 2020 kent de jury de Prodesseprijs toe aan een persoon of instelling die met zijn of haar bijdrage een groot bereik bij de relevante doelgroepen heeft gevonden. Het kan gaan om eenmalige activiteiten als een bijzonder boek of artikel, of een historisch evenement dat heeft plaats gevonden. Maar het kan ook gaan om personen, groepen of instellingen die al jaren structureel bezig zijn met de Arnhemse geschiedenis en daarvoor een pluim verdienen.

De prijs bestaat uit een door de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters vervaardigde houtsnede. Deze houtsnede is speciaal voor de Prodesseprijs ontworpen.

Als je een persoon of instelling weet die naar jouw mening voor de Prodesseprijs 2020 in aanmerking komt, kan je je nominatie doorgeven aan secretaris@prodesse.nl. Graag horen we dan ook waarom deze persoon of instelling de prijs zou moeten krijgen. De inzendtermijn sluit op 30 augustus 2020.