Crowdfunding Magazine Arnhem van Slag

Tijdens het project Arnhem van Slag gaan scholieren in gesprek met ooggetuigen van de Slag om Arnhem. 400 leerlingen uit het Arnhemse basisonderwijs ontmoeten Arnhemse ooggetuigen. Vervolgens maken de deelnemende scholieren een verhaal, gedicht of beeldend kunstwerk. De bijdragen van de kinderen zullen verschijnen in het magazine ‘Arnhem van Slag’. Om het magazine ‘Arnhem van Slag’ te kunnen laten drukken is een crowdfundings-actie gestart. Meer informatie en hoe je kunt doneren vind je op de site voor de kunst: klik hier.

De Slag om Arnhem zit in het DNA van de stad, de gevolgen zijn nog steeds zichtbaar in de bebouwing in het centrum en levend in de hoofden van de oudste bewoners van de stad. Voor de 80 tot 90-jarige ooggetuigen is de taak weggelegd om hun verhaal te door te geven. In de reguliere lesmethodes is de slag om Arnhem geen onderwerp. Met dit project en het magazine maken we kinderen bewust van hun omgevingsgeschiedenis.

Met jouw steun lukt het om het magazine samen te stellen, vorm te geven en te laten drukken.

De Prodesse geschiedenisprijs voor jongeren is dit jaar verbonden aan het project Arnhem van Slag. Prodesse Conamur jureert de gemaakte werkstukken en de winnende klas ontvangt de Prodesse geschiedenisprijs voor jongeren. Deze prijs bestaat uit een historische excursie voor de hele klas.