Wie is de Grootste Gelderlander aller tijden?

Wie is de Grootste Gelderlander aller tijden? De Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland, Historische Herberg Arnhem en de provincie Gelderland zijn op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag. Daarom vragen we aan u wie u de Grootste Gelderlander vindt. Natuurlijk met een motivatie! Er zijn twee criteria:

  1. De Grootste Gelderlander moet een bijdrage hebben geleverd aan de Gelderse geschiedenis;
  2. De Grootste Gelderlander moet overleden zijn.

U kunt tot 1 oktober 2018 uw Grootste Gelderlander opsturen naar het mailadres: grootstegelderlander@gelderland.nl. Een deskundige jury gaat daarna aan de slag met alle voorgestelde Grootste Gelderlanders. Dat leidt tot een uiteindelijke lijst van 20 namen.

Bekende en onbekende Gelderlanders zullen op vrijdag 16 november 2018 in de Historische Herberg Gelderland in het Huis der Provincie alle voorgestelde Grootste Gelderlanders uit de vergetelheid halen.
Het publiek besluit wie uiteindelijk tot de Grootste Gelderlander wordt benoemd. Als de stemmen geteld zijn, maakt de commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, de naam van de Grootste Gelderlander op deze nu al historische bijeenkomst bekend.

Gelderlander-752x440