Nomineer voor de Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis

De Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis is een jaarlijkse prijs voor de beste bijdrage aan de geschiedenis van Arnhem.

In 2019 kennen we de Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis toe aan een persoon of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het blootleggen van de geschiedenis van de Slag om Arnhem, en daarbij een nieuw publiek, een nieuwe vorm of een nieuwe inhoud heeft gevonden.

Daarbij is de definitie van “bijzondere bijdrage” heel ruim getrokken. Het kan gaan om eenmalige activiteiten als een bijzonder boek of artikel. Of een historisch evenement dat heeft plaats gevonden. 

Ken je een persoon of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het blootleggen van de geschiedenis van de Slag om Arnhem, en daarbij een nieuw publiek, een nieuwe vorm of een nieuwe inhoud heeft gevonden? 

Stuur dan een nominatie in. Onderbouw waarom deze persoon of instelling de prijs zou moeten krijgen. Je kunt jouw nominatie doorgeven tot 30 augustus 2019 aan secretaris@prodesse.nl.

Een commissie van vijf personen bekijkt de ingezonden nominaties en kent de prijs toe. Deze commissie is aangesteld door het bestuur van Prodesse voor de duur van maximaal drie jaar. De prijs bestaat uit een door de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters vervaardigde houtsnede. Deze houtsnede is speciaal voor de Prodesseprijs ontworpen.