Oproep ‘Om niet te vergeten’

De wijkredactie van Sint Marten Sonsbeek richt een digitaal monument op ‘Om niet te vergeten’. Hiermee wil de wijkredactie van Sint Marten Sonsbeek de negentig joodse buurtgenoten die in de oorlog door de nazi’s zijn omgebracht herinneren en herdenken. In een vorm waarin deze mensen een gezicht krijgen. Dat gebeurt door niet alleen de namen te noemen en de plekken waar deze oude buren woonden, maar ook door een aantal verhalen achter deze namen vertellen. In tekst en beeld.

Interactief

Dit monument krijgt de vorm van een plattegrond op de wijkwebsite. Op de plattegrond ga je achtergrondverhalen vinden, maar ook bijvoorbeeld een weergave van uitzoekwerk in de archieven; een interview met een nabestaande; ooggetuigen; (beeld) verhalen over onderduikadressen, uitgesponnen verhalen naar aanleiding van het boek De Stille Slag van Margo Klijn. Omdat het belangrijk is dat we niet vergeten.

Meeschrijven?

Vind je het leuk om mee te helpen met het schrijven of uitzoeken van verhalen? Wil je een verhaal delen over joodse bewoners van toen? Neem dan contact op met de wijkredactie Sint Marten Sonsbeek, via Elsebeth Hoeven, te bereiken op redactie@sintmartensonsbeek.nl of via 06 50834251.

Wil je onderzoek doen naar joodse buurtgenoten in je eigen wijk en daar een verhaal over schrijven? Waarschijnlijk zijn er meer wijken en (digitale) wijkkranten die belangstelling hebben voor deze verhalen. Prodesse helpt graag door een oproep te plaatsen.