Programma DAG Arnhemse geschiedenis

Aan het werk!

Op 17 oktober, de DAG van de Arnhemse geschiedenis, gaan we kijken hoe andere mensen druk zijn met ons vermaak. Prodesse heeft een middag rond het thema Aan het werk! georganiseerd in de kleine zaal van het Stadstheater.

Terwijl het publiek in het theater geniet, zijn anderen aan het werk. Ingrid Jacobs vertelt over de geschiedenis van het toneel in Arnhem. We sluiten de middag af met een kijkje achter de schermen, waar tijdens een voorstelling niemand stilzit.
Je bent vanaf 13.30 uur welkom. Het programma begint om 14 uur in de kleine zaal.

Programma:

Lezing
Ingrid Jacobs, schrijver, verteller, onderzoeker en wetenschapsjournalist met als voornaamste focus cultuur en geschiedenis, geeft een lezing over de geschiedenis van het toneel in Arnhem.

Uitreiking Prodesseprijs
In 2021 kent de jury de Prodesseprijs toe aan een persoon of instelling die een werkt aan het blootleggen van de geschiedenis van Arnhem. Dit jaar kijken we vooral naar de bijzondere vorm waarop dat is gedaan.

Er zijn drie genomineerden:

  1. Het project Op het puin een samenwerking van Rozet en Muziektheater De Plaats
  2. Stichting Eusebius Arnhem
  3. Het werk van kunstenaar Edwim Peters

Rondleiding
De middag sluit af met een en begeleid kijkje achter de coulissen van het Stadstheater (in groepen).

Je bent van harte welkom! Vanwege corona ben je verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen. Dat bestaat uit een geldige QR-code (in de app of geprint) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.