Waar stond de jachtzuil van Van Heeckeren?

Theo Brink van de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem heeft onlangs op de gemeentewerf Arnhem een jachtzuil van baron van Heeckeren aangetroffen, dat wil zeggen een stenen grenspaal waarmee het jachtgebied van de baron was afgebakend. Het verhaal gaat dat de zuil ergens in of rond Sonsbeek gestaan zou hebben. De Vrienden van Sonsbeek zouden hem graag terug willen plaatsen, maar dan wel op een min of meer oorspronkelijke plek. Wie meer weet over de zuil en de plek waar hij gestaan heeft, kan dat hieronder melden of doorgeven aan info@parksonsbeek.nl.

jachtzuil

Comment(1)

  1. Theo Brink says

    de Hoi Prodesse, dit is een leuk verhaal maar wat ontzettend jammer dat jullie mijn naam en de naam van
    mijn Stichting (Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem) niet noemen. Ik ben nl. de bron hiervan en ik heb deze grenspaal op 8 juni j.l. gevonden op de gemeentewerf. En natuurlijk heb ik direct de Vrienden van Sonsbeek (ben ik lid van) ingelicht.
    Op de manier zoals jullie communiceren wordt mijn persoon en de naam van mijn Stichting ontzettend te kort gedaan. Gaarne de tekst op jullie site aanpassen.

    Dank en groet Theo Brink (lid van Prodesse)

Post a comment