Tot een later moment uitgesteld

Het spel Vlammenzee! is in opdracht van Prodesse ontworpen door Stijn Bun, een student van de HAN Lerarenopleiding Geschiedenis, voor de DAG van de Arnhemse geschiedenis.

Prodesse organiseert op een later moment een middag vol Arnhemse geschiedenis, spelletjes en plezier. Zo zullen  we het bordspel Vlammenzee! spelen,  een spel dat is ontwikkeld voor de DAG van de Arnhemse geschiedenis. Daarbij kruip je in de huid van een middeleeuwse Arnhemmer en blust een beginnende stadsbrand. Je probeert te voorkomen dat grote delen van de stad in de as worden gelegd, zoals dat bijvoorbeeld gebeurde in 1364 of in 1525. Tijdens het spelen ontdek je meer over brand in de Arnhemse middeleeuwen.

Wist je dat er verschillende spellen bestaan over de geschiedenis van de stad Arnhem? We gaan ze samen spelen! De hele middag zijn er leuke Arnhemse spellen voor jong en oud. Neem je kleinkinderen, kinderen, opa en oma mee naar deze gezellig middag! We sluiten af met een Pubquiz. Deze Pubquiz bestaat uit vijf historische categorieën en test de kennis van de Arnhemse geschiedenis.