We hebben een winnaar!

Na de bekendmaking van de eerste Prodesse Pubquiz met het thema ‘de Bevrijding’ ontvingen we meteen een groot aantal inzendingen. De winnaar heeft 15 van 16 vragen goed beantwoord.
 

Gemiddeld hebben de deelnemers 10,4 vragen juist beantwoord. De laagste score was 5 goede antwoorden. De moeilijkste vraag was vraag 12. (Over Musis dat in 1940 diende als recreatieve voorziening voor Duitse soldaten.) Slechts 6 mensen hebben deze vraag goed beantwoord. De gemakkelijkste vraag was vraag 8. (Wanneer werd Arnhem “Judenfrei” verklaard?) Van de deelnemers had 94% deze vraag goed beantwoord. Een overzicht van de vragen en de juiste antwoorden vind je hier.

Rene Maassen is de gelukkige winnaar van het boek Architecten in Arnhem, Oosterbeek en Velp. Ontwerpers van gebouwen, stedelijke ruimte en landschap tot 1965. Vrijdagmiddag 22 mei is de prijs uitgereikt door onze voorzitter Margreet van Gastel. De uitreiking vond plaats onderaan de Apeldoornseweg, omdat dat de weg is die veel van de 90.000 Arnhemmers volgden om in september 1944 de stad te verlaten.
 
Jij doet toch ook mee met de volgende quiz?