Winnaar Oost-West Pubquiz

De Oost-West Pubquiz van Prodesse was een groot succes! We ontvingen weer een groot aantal inzendingen. De winnaar heeft 16 van 17 vragen goed beantwoord.

Deze quiz bleek niet eenvoudig. Gemiddeld hebben de deelnemers 10,3 vragen juist beantwoord. De laagste score was 3 goede antwoorden. Twee vragen werden als erg moeilijk beschouwd. Vraag 15. Deze foto van de doorlaatbrug in Meinerswijk is gemaakt door Ward van Wanrooij. Wat is de functie van deze brug? en vraag 16. Kort na de oorlog werd een project uitgevoerd met de naam Noodbrug Pontonplan Betuwe. Dit was een plan voor maatregelen waardoor… werden door de meeste deelnemers onjuist beantwoord.

De gemakkelijkste vraag was vraag 11. (De begraafplaats Moscowa is vernoemd naar de naastgelegen boerderij. Waarom is begraafplaats Moscowa genoemd naar de zo ver ten oosten van Arnhem gelegen stad Moskou?) Van de deelnemers had 92% deze vraag goed beantwoord. Een overzicht van de vragen en de juiste antwoorden vind je hier.

Fred Hendriks is de gelukkige winnaar van het boek De mensen van Vossenburg en Wayampibo, Twee Surinaamse plantages in de slaventijd van Bert Koene. 18 november is de prijs uitgereikt door onze voorzitter Margreet van Gastel. De uitreiking vond plaats voor de bunker aan de Agnietenstraat, daarover ging de enige vraag die de winnaar fout had….