Winnaar Pubquiz Arnhemse meisjes

De Pubquiz Arnhemse meisjes was een groot succes! We ontvingen weer een groot aantal inzendingen. Voor de eerste keer heeft de winnaar alle vragen goed beantwoord.

Gemiddeld hebben de deelnemers 12,2 vragen juist beantwoord. De laagste score was 4 goede antwoorden. De moeilijkste vraag was vraag 8: Dit beeld staat in Arnhem. Wat is de titel van dit beeld? (Eert de vrouw) werd door de meeste deelnemers onjuist beantwoord.

De gemakkelijkste vraag was vraag 10. (Audrey Hepburn, die de kleindochter was van baron van Heemstra (van 1910-19200 burgemeester van Arnhem), heeft op drie adressen gewoond. Ze heeft hier ook op school gezeten. En ze heeft hier ook aan haar talenten gewerkt waar ze later ze beroemd mee is geworden. Welke les volgde ze in Arnhem?) Van de deelnemers had 93% deze vraag goed beantwoord. Een overzicht van de vragen en de juiste antwoorden vind je hier.

Wouter Schoemaker is de gelukkige winnaar van het boek 1001 vrouwen van de 20ste eeuw samengesteld door historica Els Kloek. 27 januari is de prijs uitgereikt door onze voorzitter Margreet van Gastel. De uitreiking vond plaats voor het beeld van het Arnhemse meisje in De Weerdjes.