Wie wint de eerste Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis?

Zaterdag 27 oktober wordt om 15.30 uur de eerste Prodesseprijs voor de Arnhemse Geschiedenis uitgereikt: een nieuwe, jaarlijkse prijs voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de geschiedschrijving van Arnhem.

De Prodesseprijs is een initiatief van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur. De prijs is een unieke houtsnede van een markante Arnhemse plek, gemaakt door de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters.

De uitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis, een evenement waarbij de geschiedenis van Arnhem centraal staat. Om 15.30 uur wordt in de Historische Kelders bij Rozet de winnaar bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt door burgemeester Marcouch.

Meer informatie over de Dag van de Arnhemse Geschiedenis en het complete programma vind je op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl; meer informatie over de Prodesseprijs op deze pagina.

Comment(1)

  1. Toos Visscher Bouwman says:

    Mijn ouders woonden in 1944 aan de Bakenhofweg. Wij zaten in oktober in de steenfabriek. Daar is op 6 oktober 1944, om 6 uur in de morgen mijn broer Piet geboren. Dr. Drost heeft met de bevalling geholpen. Hij vertelde dat even vantevoren zijn vrouw bevallen was van een dochter. Om 10 uur moesten ze evacueren. Mijn moeder en haar baby en wij, op de wagen van de fam Berns. Dat waren neven van mijn vader en die woonden ook aan de Bakenhofweg, tesamen met hun moeder, de tante van mijn vader. Wij zijn terecht gekomen in Ede. Mijn moeder is daar opgenomen in een kraamkliniek. Mijn vader en wij kregen een bovenwoning ook in ede. Daar hebben wij de rest van de oorlog gewoond.

Post a comment