Voorjaarsexcursie: de verbouwing van de Eusebius, nieuwe ontdekkingen

De Eusebiuskerk wordt omgebouwd tot een culturele topbeleving. Het bewijs dat dat gaat lukken is er: sinds kort heeft de Eusebius de museumstatus.

Op weg daarheen is er al veel gebeurd. De restauratie en de inwendige verbouwing zijn daarvan voor iedereen het meest zichtbaar. Hoe mooi is het dat veel van de veranderingen van de begin jaren tachtig (de parketvloer en het aftimmeren van de kapel) waar Prodesse Conamur toen zonder succes bezwaar tegen heeft gemaakt, nu weer ongedaan worden gemaakt. Tijdens deze verbouwing zijn veel nieuwe ontdekkingen gedaan. En is veel wat onder de vloer verborgen was tevoorschijn gekomen.
Wij van Prodesse Conamur krijgen de gelegenheid om hierover alles te horen en alles te zien voordat het publiek wordt. En we worden daarbij ook nog eens begeleid door Peter Koelewijn, de bouwmanager van de restauratie, de man onder wiens leiding deze ontdekkingen zijn gedaan.

We sluiten af met een drankje en een hapje en vragen een bijdrage van de deelnemers.
Prijs: €5,00 voor leden en een introducé, € 7.50 voor niet-leden. Je kunt je voor deze excursie aanmelden door een mailtje te sturen naar aanmelden@prodesse.nl.

En…. vol is vol!!!