Arnhems Historisch Tijdschrift
Het Arnhems Historisch Tijdschrift , meestal afgekort tot AHT, is het blad van Prodesse Conamur. Het verschijnt viermaal per jaar. Elk nummer bevat artikelen die betrekking hebben op gebeurtenissen, personen of omstandigheden in Arnhem. Daarnaast geeft het blad informatie over boeken over Arnhem.

Leden van Prodesse krijgen het tijdschrift gratis toegestuurd. Losse exemplaren zijn - zolang de voorraad strekt - te koop bij boekhandel Hijman Ongerijmd aan de Grote Oord 15 en boekhandel het Colofon Bakkerstraat 56 in Arnhem en via de ledenadministratie van de vereniging, ledenadministratie@prodesse.nl

Bijdragen?
Meer informatie over het blad en het schrijven van een artikel krijg je van de hoofdredacteur van het Arnhems Historisch Tijdschrift, hoofdredacteur-aht@prodesse.nl 

Richtlijnen voor de auteurs vind je hier.

 

Op zoek naar artikelen uit ons tijdschrift?
De inhoudsopgaven van de verschenen afleveringen van het Arnhems Historisch Tijdschrift vind je hier. Met behulp van de toetsencombinatie CTRL + f kun je binnen deze inhoudsopgave zoeken naar een artikel.

Van 1980 tot 2010 verscheen wat nu het AHT is onder de titel Arnhem de Genoeglijkste. De nummering van de jaargangen loopt gewoon door: in maart 2010 verscheen jaargang 30 van het AHT.

We werken, in samenwerking met Rozet, aan het digitaliseren van het AHT (en Arnhem de Genoeglijkste). Tot en met jaargang 40 (1980 tot en met 2020) zijn de artikelen digitaal toegankelijk. Hoe kom je daar?

Klik op de aanduiding van het desbetreffende nummer of het desbetreffende artikel, en klik dan op de link die verschijnt. Dan krijg je een digitaal bestand op je scherm.

Voor de jaargangen 37-39 is nog een tussenstap nodig en moet je  nog op de knop “Bekijk het document” klikken.

Via de websites van de bibliotheken in Gelderland zijn de gedigitaliseerde afleveringen “op woord” doorzoekbaar.