Arnhemsche Scheepsbouw Maatschappij: het kloppend hart

Een lezing over de voormalige scheepswerf en machinefabriek, de ASM, verzorgd door Jan Prins en Wouter Botman. Zij vertellen over de industrialisatie in Arnhem aan het einde van de 19 de eeuw en geven u een inkijkje in het dagelijks leven op de werf. Hoe werd er gewerkt? Welke schepen werden er gebouwd? Wie waren de eigenaren? Er wordt gekeken naar de bijzondere plek van de werf, midden in de stad Arnhem en ook de sluiting van het bedrijf in 1978 komt aan bod. Daarnaast werpen zij een blik in de toekomst. Hoe kan dit industriële erfgoed voor Arnhem behouden blijven? Een mogelijkheid is de realisatie van de “Stadsblokkenwerf”; een kleine tijdelijke helling voor historische schepen op het voormalig ASM terrein.

Jan Prins is de zoon van Jo Prins, één van de twee laatste directeuren van de ASM. Hij heeft ook korte tijd in het bedrijf van zijn vader gewerkt.

Wouter Botman is betrokken bij de Stichting Historische Schepen Arnhem en uitgever van Het kloppend hart; het in 2011 verschenen boek over de ASM.