Het Niod zoekt foto’s uit de Tweede Wereldoorlog

Het NIOD vraagt je hulp tijdens hun zoektocht naar de 100 meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Gelderland Herdenkt coördineert de provinciale campagne in Gelderland.

Om te blijven herinneren, zoeken we foto’s die heel duidelijk weergeven wat de oorlog betekende voor de inwoners van deze provincie, of voor mensen die in Gelderland een veilige (schuil)plek zochten en vonden. De afbeeldingen kunnen grappig, ontroerend, dreigend of raadselachtig zijn, zolang ze maar direct duidelijk maken: “Dit zijn mensen in een oorlog-situatie”. Vooral de foto’s gemaakt door mannen of vrouwen die geen militair of professioneel fotograaf zijn van belang.

Heb je zulke foto’s en wil je ze delen? Upload dan je foto’s via de website van Gelderland Herdenkt. Lukt het fotograferen, scannen of uploaden van de foto’s niet of heb je hier moeite mee? We helpen je graag. Stuur een mail naar onze secretaris en we nemen contact op.

Voor dit project is het van belang dat mensen die een eigen foto aanleveren afstand doen van de rechten en de afbeelding beschikbaar stellen voor dit project. De foto’s dienen voor 31 december 2019 binnen te zijn.