Najaarexcursie: Archeologisch Depot Arnhem

De najaarsexcursie van Prodessse Conamur gaat dit jaar naar het Archeologie Depot van de Gemeente Arnhem. Na een welkom met een kopje koffie/thee geeft stadsarcheoloog Martijn Defilet een introductie over archeologie in Arnhem. Daarna krijgen we een rondleiding door onder andere depotbeheerder Leo Smole en nemen we een kijkje in het praktische archeologische werk in onze gemeente.

Het Archeologie Depot van de Gemeente Arnhem is een levendige plek. Behalve de opslag van archeologische bodemvondsten uit de gemeente is het ook de werkplek van archeologen en vrijwilligers. Het veldwerk wordt er voorbereid. Vondsten uit het veld worden binnengebracht, gereinigd en indien nodig gefotografeerd, getekend, geconserveerd en zelfs gerestaureerd. Verder worden er door de archeologen rapportages geschreven, advies gegeven en beleid opgesteld.

De excursie begint om 13 uur bij het depot, Hazenkamp 66, 6836 BA Arnhem. Bij het gebouw zijn parkeerplaatsen. Het depot is ook met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf de bushalte Poli Zuid (Marga Klompélaan) is het 4 minuten lopen.

De excursie is gratis en alleen toegankelijk voor leden (met introducé). Wel moet je je aanmelden bij Sophie Elpers via sophie.elpers@meertens.knaw.nl of 06 126 296 38. Aanmelden kan tot 7 november.