Oproep: Nomineer een persoon of instelling voor de Prodesseprijs 2021

Ken je een persoon of instelling die zich bezighoudt met de geschiedenis van Arnhem, en daarbij een nieuwe vorm heeft gevonden? Stuur dan een nominatie in voor de Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis 2021.

 

De Prodesseprijs voor Arnhemse Geschiedenis is een jaarlijkse prijs voor de beste bijdrage aan de geschiedenis van Arnhem. In 2021 kent de jury de Prodesseprijs toe aan een persoon of instelling die met zijn of haar bijdrage een bijdrage heeft geleverd aan het blootleggen van de geschiedenis van Arnhem, en daarbij een bijzondere vorm heeft gevonden die zowel fysiek als virtueel kan zijn.

Het kan gaan om eenmalige activiteiten als een bijzondere film, of een historisch evenement dat heeft plaats gevonden. Maar het kan ook gaan om personen, groepen of instellingen die al jaren structureel bezig zijn met de Arnhemse geschiedenis en daarvoor een pluim verdienen.

De prijs bestaat uit een door de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters vervaardigde houtsnede. Deze houtsnede is speciaal voor de Prodesseprijs ontworpen.

Als je een persoon of instelling weet die naar jouw mening voor de Prodesseprijs 2021 in aanmerking komt, kan je je nominatie doorgeven aan secretaris@prodesse.nl. Graag horen we dan ook waarom deze persoon of instelling de prijs zou moeten krijgen. De inzendtermijn sluit op 30 augustus 2021.