Recente opbrengsten van het archeologisch onderzoek in Arnhem

Vanaf 2011 is er in Arnhem veel archeologisch onderzoek verricht. Dit onderzoek hing vooral samen met de herinrichting van de zuidelijke binnenstad, maar ook op tal van andere locaties is zijn de archeologen actief geweest. Al dat onderzoek heeft veel bijzonder vondstmateriaal en interessante gegevens over het verleden van de stad opgeleverd, van sporen uit de bronstijd ter hoogte van de Koepelkerk tot aan de inventaris van een apotheker die in de schaduw van de Eusebius zijn zaak had.
Aan de hand van een aantal projectlocaties in de binnenstad, de wijk Hoogstedelaan-Klingelbeekseweg en Schuytgraaf wordt een overzicht van de archeologische ontdekkingen gegeven, met aan het einde van de presentatie een synthetiserende samenvatting.

De spreker, Martijn Defilet, is senior bestuursadviseur Erfgoed en Archeologie. Bij de gemeente Arnhem. Geschiedenis heeft altijd al zijn aandacht getrokken. Egyptologie ook. Verdwenen culturen. Andere maatschappijen. Anderen denkwijzen. Het zijn voor hem interessante aandachtsgebieden. Vandaar dat archeologie gestudeerd heeft. En dat zijn hart een sprongetje maakt als in de stad bouwplannen worden ontwikkeld. Want in zo’n geval is het verplicht archeologen hun werk te laten doen.