Romeins-Bataafs theaterspektakel

De voorstelling Vitalis vertelt het verhaal van een moeder en haar twee zoons. Zoons die ieder hun eigen weg gaan ten tijde van de Bataafse Opstand. De één kiest voor de nieuwe Romeinse beschaving, de ander keert zich daar juist van af. Tientallen Romeinse en Bataafse soldaten treffen elkaar op het strijdtoneel, hoe loopt dat af? En wat betekent dat voor het leven van de twee mannen? Wie van hen is uiteindelijk voorbestemd om de befaamde gladiator Vitalis te worden?

Zondag 13 oktober 2019 is deze voorstelling gratis te bezoeken. In verband met het aantal beschikbare plaatsen raden we aan om gratis toegangskaarten te reserveren.

Naast de voorstelling kun je de hele middag (12.00-16.30 uur) een bezoek brengen aan het Romeinse kampement in het castellum en ontmoet je de Bataven nabij de Romeinse tuin. Ook zijn er allerlei Romeinse en archeologische activiteiten en is er een markt.

Praktische informatie:

Kom op de fiets, te voet of met het OV naar de locatie van de voorstelling toe (Hannesstraatje 2A, Arnhem):
– Vanaf Arnhem centrum is het 15 minuten fietsen naar de locatie van de voorstelling. Er zijn voldoende fietsenstallingen.
– Te voet is het ongeveer 45 minuten vanaf Arnhem centrum.
– OV: Stadsbus lijn 5 en 6, uitstappen bij halte Elderveld/Hagemanswei, vanaf daar 10 minuten lopen.
– Autoverkeer kan deze dag niet in de buurt parkeren en zal een groot stuk moeten lopen. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor voor mensen die slecht ter been zijn en dit bij de inschrijving hebben aangegeven.

De zitplaatsen zijn op een grashelling waar geen bankjes kunnen staan. Breng daarom zelf iets mee om op te zitten (kussen/picknickkleed).
Wordt er regen verwacht? Denk aan een paraplu of een regenjas/poncho. De voorstelling gaat bij regen gewoon door.