Uitreiking Prodesseprijs voor Arnhemse geschiedenis

Op 10 oktober, de DAG van de Arnhemse geschiedenis, reikt Prodesse Conamur de Prodesseprijs voor Arnhemse geschiedenis uit. Je bent vanaf 14.30 uur welkom in het Stadstheater. Het programma begint om 15 uur in de kleine zaal. Of volg de prijsuitreiking online via deze link.

Dit jaar zijn er drie genomineerden: de Facebookpagina Oud Arnhem, de Romeinse Tuin van Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld en het plaatjes-verzamelalbum Arnhem de genoeglijkste van supermarkt Jumbo.

In 2020 kent de jury de Prodesseprijs toe aan een persoon of instelling die met zijn of haar bijdrage een groot bereik bij de relevante doelgroepen heeft gevonden. De winnaar ontvangt een houtsnede van de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters.

Jan de Vries, stadshistoricus, docent geschiedenis aan het Stedelijk Gymnasium, auteur van verschillende boeken over de geschiedenis van Arnhem en een van de herbergiers van de Historische Herberg, verzorgt een lezing met als titel De pest, cholera en andere ziekten in Arnhem door de eeuwen heen

In een filmpje worden de drie genomineerden toegelicht. Daarna interviewt René Arendsen, Ridder van Gelre, enkele organisaties over historisch nieuws uit Arnhem.

Aansluitend vertelt Erik Laurentzen, senior beheerder riolering Arnhem, over het Arnhemse moederriool. Het Moerriool is een bijzonder stuk erfgoed uit circa 1860, dat onder de Arnhemse straatstenen ligt. Het Moerriool is nog altijd zeer belangrijk voor de afwatering van de stad.

Je bent van harte welkom! Het is verplicht om je vooraf aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar onze secretaris. Of volg je de uitreiking liever online? Dat kan via deze link.