Nieuw Monnikenhuize

Op de hoek van de Rosendaalsweg en de Dominicanenweg was van september 1950 tot en met december 1997 de hoofdingang van stadion Nieuw Monnikenhuize, de thuisbasis van voetbalclub Vitesse. Op 21 december 2012 was het precies 15 jaar geleden dat in voetbalstadion Nieuw Monnikenhuize de laatste officiële wedstrijd werd gespeeld door Vitesse. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis is op de Dominicanenweg in Monnikenhuizen een kantstrook onthuld.

kantstrook vitesse
Wethouder Margreet van Gastel heette de aanwezigen welkom. Daarna gaf zij het woord aan Ferry Reurink van de supportersvereniging van Vitesse, die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het gedenkteken. Vervolgens onthulde oud-speler Déjan Curovic de gedenksteen. De Serviër scoorde de laatste goal voor Vitesse in stadion Nieuw Monnikenhuize. Hij kwam voor deze gelegenheid speciaal naar Arnhem.

De tekst op de kantstrook luidt:

Hier stond vanaf september 1950 de hoofdingang van stadion Nieuw Monnikenhuize. Voetbalclub Vitesse speelde op deze plek voor het laatst op 21 december 1997. In 1998 verhuisde Vitesse naar het multifunctionele stadion Gelredome in Arnhem-zuid.