Samenwerking en links

Prodesse Conamur werkt samen met vele verwante verenigingen, instellingen en organisaties. Een verwijzing naar hun websites staat hieronder. Ook zijn in de lijst verwijzingen opgenomen naar sites waar goede informatie over de geschiedenis van Arnhem te vinden is. De volgorde is willekeurig.

Historische Herberg, mede een initiatief van Prodesse, maar geheel onafhankelijk in staat om vijf keer per seizoen een groot publiek voor geschiedenis te interesseren.

Bibliotheek Arnhem, waaronder ook de Gelderland Bibliotheek, met een rijke collectie oud en nieuw materiaal over Gelderland en daarmee ook over Arnhem. De eigen website Gelderland in Beeld voor de ansichten, foto’s en kaarten uit de collectie van de Gelderland Bibliotheek is ook de moeite waard, evenals het erfgoedcentrum waarin de Gelderland bibliotheek, samen met het Historisch Museum Arnhem is gehuisvest.

Arneym, de geschiedenis van Arnhem is een website van Jan de Vries over de geschiedenis en monumenten van de stad. Helaas verandert de site niet zo vaak meer.

Oud-Arnhem, een geweldige blog met telkens nieuwe foto’s van oud Arnhem.

Volksuniversiteit Arnhem, als altijd in ontwikkeling, biedt vaak cursussen en activiteiten aan die een relatie hebben met de geschiedenis van de stad.

Gilde Arnhem is de vereniging die meerdere keren per week themawandelingen door de stad organiseert.

Stichting Open Monumentendag Arnhem zorgt jaarlijks voor een fraai programma tijdens de Open Munumentendag.

De Arnhemse afdeling van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN) houdt zich zeer actief bezig met de archeologische bodemschatten in en om Arnhem.

Vereniging Vrienden van Meinerswijk en het Arnhems Polderlandschap (VVM)

Poorters van de stad Arnhem

Stichting Geschiedschrijving Arnhem, de club om mee samen te zoeken naar fondsen om een publicatie mogelijk te maken.

3D Historisch Arnhem, de vrijwilligersclub die steeds weer nieuwe digitale wandelingen door historisch Arnhem weet te realiseren.

De Molenplaats, het bezoekerscentrum van Sonsbeek, het huisadres van de lezingen van Prodesse.

Stichting Monuscript, heeft helaas geen website, vandaar een verwijzing naar de uitgeverij met de uitgaven van Monuscript.

En dan zijn er natuurlijk de zusterorganisaties van Prodesse in de regio: de Historische Kring Huessen, de Historische Kring Elden, de Oudheidkundige Kring Rheden – Rozendaal en de Historische Kring Westervoort.

Twee Gelderse historische sites, maar natuurlijk ook met informatie over Arnhem, zijn: Gelderland 1940-1945 en Mijn Gelderland.

Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin diverse Gelderse erfgoed instellingen samenwerken.

Janvs: een bijzondere site van Hans van Aalten met bijdragen over wat hem bezighoudt met betrekking tot de geschiedenis van de stad.

Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Historie van Park Sonsbeek, een site met verhalen over het park van Jos Diender. Zijn verhalen hebben direct of indirect te maken met de historie van het park.

Arnhem, Haagje van het Oosten geeft de volledige tekst van het boek van Willem Huetink uit 1991.

De volledige tekst van het boek Arnhem Spookstad; …en we gingen voor drie dagen…; Herinneringen van evacuees, gastgezinnen en achterblijvers na de Slag om Arnhem, 1944-’45, van André Horlings (1995).

Een wagen vol verhalen, een initiatief van Omroep Gelderland en Gelders Erfgoed.

Meent u dat uw site hier ontbreekt en wilt u daar wat aan doen: neem contact op met ons via secretaris@prodesse.nl.