ALV en Het verhaal van Gelderland

De laatste vrijdag in april is het tijd voor de verantwoording in de Algemene Ledenvergadering. Na de pauze geeft Dolly Verhoeven een lezing over Het verhaal van Gelderland.

Hier vind je de stukken die bij de vergadering horen.

 

Het Verhaal van Gelderland en de plek daarin van provinciehoofdstad Arnhem

In november 2022 verscheen de nieuwe, vierdelige geschiedenis van Gelderland: het Verhaal van Gelderland. Meer dan dertig auteurs, redactieleden, vormgevers, fotografen en tekenaars werkten gedurende ruim drie jaar aan dit omvangrijke project. In haar lezing vertelt hoofdredacteur Dolly Verhoeven over de totstandkoming van de vier boeken en over de grote lijnen die in het Verhaal van Gelderland te ontdekken zijn. Is er – in al die eeuwen – iets kenmerkends te ontdekken in de Gelderse geschiedenis? En zo ja, wat is dat dan

Daarnaast laat de spreekster via inkijkjes in de vier boeken zien hoe de stad Arnhem in de geschiedenis van Gelderland een rol heeft gespeeld en hoe de stad zich ontwikkelde van een kleine agrarische nederzetting aan de Jansbeek tot de huidige provinciehoofdstad. 

Dolly Verhoeven is sinds 2014 bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Zij heeft daarnaast een eigen bureau voor historische projecten in Apeldoorn.